top of page

2023. évi I. hírlevél


Tisztelt MATESZSZ Tagság, kedves Kollégák!


Elsőként szeretnék Nektek sikeres, egészségben és boldogságban gazdag Új Évet kívánni!


Köszönettel tartozom, hogy Stefanovszki Tamásné, Györgyi temetésén ilyen szép számban rótta le kegyeletét egyesületünk tagsága.


1.) 2023. április 14-16. között tartja egyesületünk éves Közgyűlését, a BALNEO HOTEL ZSORI THERMAL & WELLNESS hotelben, Mezőkövesden.


Tisztelettel kérlek Benneteket, hogy 2023. február 10-ig foglaljatok szobákat, mert addig tartják egyesületünk részére az opcionálisan foglalt 30 szobát. Óriási a telítettség a hazai hotelekben, nagyon nehéz volt megtalálni az egyesület és a rendezvény megtartásához megfelelő szállodát. (Köszönet Marikának és Anikónak, akik rengeteg szállodával tárgyaltak az elmúlt 3 hónapban.)

A szálloda ajánlatát mellékletben találjátok, szokás szerint a foglalását mindenki maga kell intézze az esetleges egyéni kérésekkel a

email címen. Érdeklődni lehet a 06 49 505030-as telefonszámon.

Tüntessétek fel, legyetek kedvesek a megrendelő emailben, hogy "Mateszsz rendezvény", mert az ár, amit kaptunk egyedi és csak ebben az esetben érvényesíthető.

A közgyűlés napirendi pontjait és szakmai programját egy későbbi levélben továbbítjuk részetekre.


2.) 2022. októberében Fejér megyében, Perkáta településen a képviselő testület megalkotott egy jogszabálysértő temetői rendeletet.

A módosító rendelet 1.§-a szerint „A temetkezési vállalkozó temetésenként 30.000,-Ft temető-fenntartási hozzájárulási díjat köteles fizetni a temetőfenntartó Önkormányzatnak.

Tagtársunk jelzése alapján felhívtuk az önkormányzat figyelmét a jogsértésre. Mivel az önkormányzat nem reagált semmilyen formában, így a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Főispánjának jeleztük az általunk kifogásolni vélt temető rendeletet, aki saját hatáskörben eljárva jelezte Perkáta Község Jegyzőjének a rendelet jogsértő voltát. A település jegyzője tájékoztatta a főispánt, hogy 2023. január 18.-ára képviselő testületi ülést hívott össze, melyen tárgyalni kívánják a temetői rendelet módosítását akként, hogy az a vonatkozó jogszabályi előírásoknak maradéktalanul megfeleljen. Erről az intézkedésről Perkáta jegyzője értesíteni fogja egyesületünket. (levelek mellékletben) Biztatlak Benneteket, hogy ilyen és ehhez hasonló problémákkal keressetek bennünket bizalommal, mert ha lassan is őrölnek Isten malmai, azért őrölnek. Szívélyes üdvözlettel:

Palkovics Katalin

elnök


+36 30 9796-503



MATESZSZ levél Perkáta ÖK temetőfenntartási hozzájárulás
.docx
Download DOCX • 35KB

Árajánlat MATESZSZ 2023_04_14_16
.pdf
Download PDF • 380KB

95-2_Perkata_ Magyar Temetkezesi Szolgaltatok Orszagos Szakegyesulete_tajekoztatas temeto
.
Download • 508KB

Recent Posts

See All

Közgyűlés emlékeztető

Tisztelt Tagság, kedves Kollégák! Levelem mellékleteként küldöm részetekre a MATESZSZ 2023. évi II. Közgyűlésének meghívóját, illetve az ahhoz kapcsolódó programok részletes tájékoztatóját. A mellék

bottom of page