Pályázati lehetőség - sírok felújítására


Kedves MATESZSZ Tagtársaim!

A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum pályázatot hirdetett az I. világháborús hadisírok és emlékművek rendbetételére, felújítására, helyreállítására.

Gondoltam, akinek a temetőjében van ilyen jellegű sír vagy emlékmű, annak hasznos lehet ez az információ.

A pályázatról bővebb információ az alábbi linken található:

http://militaria.hu/hadtorteneti-intezet-es-muzeum/palyazatok/hadisir-palyazat

A beadási határidő folyamatos, a rendelkezésre álló összeg: 2 Mrd Ft, kimerülésig.

A temető tulajdonosai pályázhatnak ( itt hívnám fel a figyelmeteket, hogy feltétlenül be kell vonni a tulajdonos önkormányzatot vagy felekezetet ) felújításokra. Nem probléma ha több, egyéni sírról van szó - akár különböző temetőkben - amennyiben a kiírásban leírtaknak megfelel. A hadisíronként maximálisan felhasználható keretösszeg 100 e Ft, a felújítási, helyreállítási költségek mellett egyéb járulékos költségek is elszámolhatóak ( pl: szakértői díjak, kertészeti munkák, információs elemek stb.).

Az elbírálás során figyelembe veszik a sírok állapotát, a szükséges felújítási munkálatok becsült értékét, így a megítélt összeg a szükséges munkák függvényében változhat. A teljes projekttervet pedig mind tartalmi, hatékonysági, költségvetési és együttműködési szempontok alapján értékelik.

A pályázathoz engedélyezési tervdokumentáció is szükséges, illetve amennyiben releváns,építési/restaurálási engedélyezési tervdokumentáció, illetve előzetes restaurátori szakvélemény is.

Remélem tudtam Nektek segíteni, próbáljuk meg minél többen!

Palkovics Kata

Kapcsolat
Szakmai érdekképviseletként fontos számunkra, hogy bármely helyi probléma megoldásában segítségükre legyünk

 

‹TEL:

+36 (30) 979-6503

Palkovics Katalin, elnök

‹MAIL:

mateszsz97@gmail.com

Korábbi bejegyzések
Korábbi bejegyzések
Keresés kulcsszavakkal